Kiitos!

Ilmajoen keskustalaiset kiittävät syksyn 2012 vaaleista kaikkia äänestäjiä ja kampanjassa mukana olleita!

Keskustan kuntavaaliehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

Näköalaa puolueen toimintaan on avannut toiminta keskustanaisten johtokunnassa sekä Nuoriso - ja liikuntalautakunnassa, jossa saimme aikaan mittavan urakan: nuorisotalon Seppälään. Neuvontapuhelin sekä ehkäisevät tarkastukset ikäihmisille ja syrjäytyneille.

Anni "Nallen äiree" Ahokas

yrittäjä

numerolla 98

Olen Heikki Ahola v-51 syntynyt Ilmajokinen yrittäjä/viljelijä. Asun ok-talossa Jäpinkylässä vaimoni Kirstin ja neljän koiran kanssa. Meillä on kaksi lasta ja kaksi lastenlasta. Minulle tärkeitä asioita ovat itsenäinen Ilmajoki ja edustava kuntakeskus kunnallisine  palveluineen, mutta pidän myös ehdottoman tärkeänä jätevesiverkoston rakentamisen ja teiden kunnossapidosta huolehtimisen jokaiseen Ilmajoen kylään.

Heikki Ahola

yrittäjä, maanviljelijä

numerolla 99

Olen 47 -vuotias, perheellinen tuomikyläläinen. Toimin Ilmajoen seurakunnassa suntiona. Ilmajoki on ottanut minut niin hyvin vastaan, että toivon kiitokseksi tätä kautta pääseväni antamaan omaa työpanostani itsenäisen sekä taloudellisesti vakaan kotikunnan hyväksi.

Eero Aitto-oja

Suntio

numerolla 100

Tärkeintä on kunnan tasapainoinen talous ja velkaantumisen pysäyttäminen. Kannan huolta nuorison pääsemisestä kiinni työelämään ja ikääntyvien palveluista - tulee myös muistaa miten tärkeää kunnalle on yrittäjien menestyminen ja työllistävä vaikutus.

Tuija Alanko-Luopa

toimistopäällikkö

numerolla 101

Olen koulutukseltani hallintotieteiden tohtori Juhani Filppula. Ikäni on 67-vuotias ja koen olevani kehittäjä ja innovoiva ihminen. Pidän tärkeänä avoimuutta, rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta, yhteistyötä sekä lähimmäisen kunnioittamista. Laaja työkokemukseni kunnan eri tehtäväalueiden vastuullisissa tehtävissä avartaa talouden ja toiminnan yhteensovittamisessa. Tiedän, että toimintojen ja rakenteiden uusarviointia on kokonaisvaltaisesti tarkasteltava, jos kunta halutaan pitää itsenäisenä kuntana.

Juhani Filppula

hallintotieteiden tohtori

numerolla 102

Olen maanviljelijä Kiikerinkylästä, missä olen hoitanut veljeni kanssa vuodesta 2001 lähtien broileri- ja sikatilaa. Koulutukseltani olen Amk-Agrologi. 2010-2013 olen toiminut ympäristölautakunnan varapuheenjohtajana. Työ ympäristölautakunnassa on ollut mielenkiintoista ja antoisaa.

Jussi Haapala

maatalousyrittäjä

numerolla 103


Leena hack

merkonomi

numerolla 104

Hei! Olen 19-vuotias nuorukainen Ilmajoen Könniltä. Harrastan kitaran soittoa, laulamista, säveltämistä sekä pesäpallotuomarointia. Juureni lähtevät kristillisestä kasvatuksesta ja olenkin ollut aktiivisesti mukana oman seurakuntamme toiminnassa. Olen saanut opiskelupaikan Helsingin Teologisesta ja tulen aloittamaan siellä opinnot ensi vuonna. Luonteenpiirteistä sen verran, että olen sosiaalinen huumorintäyteinen matkalaukku, joka uskaltaa sanoa sen mitä tilanne vaatii!

Ville Halkosaari

opiskelija, ylioppilas

numerolla 105

Olen ehdolla siksi, että haluan olla rakentamassa kuntalaisille hyviä peruspalveluja,
hyvinvointia sekä asuinympäristöä. Tasa-arvoinen ja hyvinvoiva yhteiskunta on kaikkien etu, pidetään huolta toisistamme.

Riitta inkilä

suuhygienisti, AMK

numerolla 106

Tässä 38-vuotias esimies ja yrittäjä, koulutus tradenomi. Olen kahden tytön äiti, sijaisäiti ja yh-äiti. Lentopallo, uinti, lukeminen ja lasten harrastaminen ovat viikko-ohjelmani. Toimelias, periksi antamaton ja tunnollinen luonteeltani.

Yritykset luovat kuntaan työpaikkoja, ja työpaikat tuovat hyvinvointia. Pitämällä huolta siitä, että kunta on yrittäjyysmyönteinen jatkossakin, turvataan kaikille tärkeät peruspalvelut. Kannatetaan paikallisia palveluita, ja pysytään ittellisinä. Teherähän niin ku hyvä tuloo!

Kirsi Juurakko

esimies, tradenomi

numerolla 107

Olen valmistunut sosiaalikasvattajaksi 1990 ja siitä lähtien olen työskennellyt sosiaalialan tehtävissä niin psykiatrisella poliklinikalla, sosiaalitoimistossa kuin nyt viimeksi vanhustyössä kunnassa ja JIK ky: ssä. Sosiaalityö antaa vahvan näkemyksen ihmisen elämästä yhteiskunnan jäsenenä ja kuntalaisena, vauvasta vaariin.

Reetta Kananoja

Avopalveluohjaaja

numerolla 108

Olen 36-vuotias maanviljelijä ja 5-vuotiaan tyttären isä. Koulutukseltani olen agrologi AMK. Tuotan ja käytän kotimaista ruokaa sekä energiaa ja kannustan kaikkia käyttämään, sillä se luo Ilmajoelle yrittäjyyttä ja työpaikkoja.

Timo Kankaanpää

Agrologi, AMK

numerolla 109

Olen 52 v. Huissilainen .Perheeseen kuuluu vaimo ja 4 poikaa. Työpaikkani on Kuljetusliike Koivulahti . Kunnanvaltuutettuna 8 v. ja kirkkovaltuutettuna 14 v. JIK-tarkastuslautakunnassa 4v. Nordean neuvottelukunnassa tämän vuoden alusta. Huissin Kisailijain puheenjohtajana 12 v . Hyvät palvelut yhteistyössä naapurikuntien kanssa .

Matti Koivuluoma

autonkuljettaja

numerolla 110

Ilmajoella on edellytyksiä ja syytä satsata elinkeinopolitiikkaan. Sijainti on hyvä, mutta työpaikkoja ei ole liiaksi.  Yritykset tuovat verotuloja ja ovat kunnan vahvuuksia.  Lyhyet työmatkat tuovat tyytyväisiä asukkaita ja jopa pienentävät jopa hiilijalanjälkeä.

Heikki Koskimies

Agronomi, opettaja

numerolla 111

Olen Vappu Kuivamäki, eläkkeellä oleva entinen yrittäjä. Perheeseeni kuuluu aviomies Torsti, kaksi lasta sekä neljä lastenlasta. Lähdin ehdokkaaksi, koska olen kiinnostunut Ilmajoen kunnan asioista. Olen valmis tekemään töitä yhteisten asioidemme edistämiseksi, kuntalaisia kuunnellen, yhteistyöllä eteenpäin.

Vappu Kuivamäki

Yrittäjä, eläkeläinen

numerolla 112

Olen 21-vuotias sikatilan poika Huissilta. Kunta-asioiden lisäksi sydäntä lähellä ovat hommat kotiranchilla sekä yhdistystoiminta.

Valtuuston varapuheenjohtajana toimiminen on antanut hurjasti kokemusta kunnan asioiden hoitamisesta. Tulevalla valtuustokaudella haluaisin erityisesti kehittää yhteistyötä luottamushenkilöiden, kunnan työntekijöiden sekä kuntalaisten kesken. Meillä on innokkaita päättäjiä, ammattitaitoisia työntekijöitä sekä kiinnostuneita kuntalaisia, joita yhteen kokoamalla voidaan saada hienoja asioita aikaan.

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana haluan myös jatkossa kehittää oman valtuustoryhmämme sekä lautakuntien jäsenten toimintaa ja keskinäistä yhteistyötä.

Yhteisten asioiden hoitamiseen tarvitaan iloa ja intoa. Hyvä yhteishenki sekä tekemisen meininki palauttamalla voidaan vastata kuntaamme kohtaaviin vaikeisiin kysymyksiin. Tällaisia kysymyksiä ovat mm. kunnan taloustilanne, kuntauudistus sekä väestön ikääntyminen.

Risto Lahti

varusmies, ylioppilas-automaatioasentaja

numerolla 113
Hei! Olen Ilkka Lehtola, 21-vuotias maatalousyrittäjä / agrologi-opiskelija Ilmajoen Munakan kylästä. Minulla on tarjota nuoren miehen vireys ja perinteistä maalaisjärkeä samassa paketissa Ilmajoen kunnalle. Minulle tärkeitä asioita ovat muun muassa; Ilmajoen yhtenäisyys, maatalousoppilaitoksen kehittäminen ja nuorten hyvinvointi.

Ilkka Lehtola

maatalousyrittäjä, AMK-opiskelija

numerolla 114

Olen Keskustan nuori ja tuore kunnallisvaaliehdokas Salli Luoma. Ammatiltani olen geronomi (amk). Työskentelen ohjaajana sosiaalialalla Ilmajoen kunnan palveluksessa. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että Ilmajoki olisi vetovoimainen ja viihtyisä kunta, jossa kuntalaisten olisi hyvä elää, asua ja työskennellä.

Salli Luoma

Geronomi, ohjaaja AMK

numerolla 115

 Toimin johtajana yksityisessä koulutuspalveluja tuottavassa yrityksessä aikuiskoulutuksen parissa Seinäjoella. Olen aikaisemmin työskennellyt kunta- ja valtion palveluksessa tie- ja yhdyskuntasuunnittelutehtävissä sekä yli 16 vuotta työhallinnossa. Koulutukseltani olen rakennusmestari, nykyisin opiskelen avoimessa yliopistossa terveystieteitä.

Olen asunut Ilmajoella Palonkylässä (keskusta)33 vuotta. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja juuri muualle opiskelemaan muuttanut aikuinen poika. Olen toiminut vuodesta 1989 eri kunnallisissa lautakunnissa mm. kaavoitus-, ympäristö- ja teknisessä lautakunnassa, lisäksi puheenjohtajana vammais- ja ikäihmisten neuvostossa lähes 19 vuotta. Minulla on myös muita luottamustoimia mm. vammaisjärjestöissä.

Arvomaailmaani kuuluvat kuntalaisten yhdenvertainen kohtelu, oikeudenmukaisuus ja heikommista huolehtiminen.

Vaaleissa olen mukana siksi, että kiinnostus yhteisten asioiden hoitamiseen on vahva. Lisäksi kokemusta on kertynyt runsaasti työ- ja luottamustehtävistä toivon sitä myös voivani hyödyntää yhteiseen hyvään.

Erityisesti sydäntäni lähellä ovat terveysasiat, työllisyyden edistäminen ja tekninen toimiala. Kannatan Ilmajoen säilyttämistä itsenäisenä kuntana, koska mielestäni voimme turvata parhaiten näin lähipalvelut joustavasti ja tehokkaasti omassa kunnassa. Oma kunta on myös ihmisille voimakas identiteetin rakentaja, jota mielestäni tulee arvostaa. Kunnissa on kuitenkin tehtävä tulevaisuudessa lähiyhteistyötä, josta terveyspalvelut ovat jo yksi esimerkki. Yhteistoiminnan tapoja on monia ja niitä tulee selvittää rakentavassa hengessä. Tulevaisuuden politiikan toivon jatkossa olevan myönteisessä ilmapiirissä tapahtuvaa ja päätöksenteon läpinäkyvää ja avointa toimintaa.
Konkreettisesti:

Terveyspalveluja tulee kehittää ennaltaehkäisevään suuntaan - hammashoitopalvelut kuntoon.
Työttömyys tehokkaasti alas, nuorille ja pitkäaikaistyöttömille on löydettävä ratkaisuja - kunta ei voi olla jatkossa vain maksaja vaan aktiivinen toimija.

Kunnan tulee parantaa erityisesti keskustataajaman tiestöä ja viihtyisyyttä. Lisäksi kiinteistömassa on kunnan omaisuutta, joka vaatii hoitoa ja huoltoa.


Jaana Mesiäislehto-Mäntypuro

Hallintojohtaja, rkm

numerolla 116


Hei ilmajokiset!

Nimeni Anne Mäenpää. Perheessäni on 4lasta,mies,pupu ja akvaario. Koulutuksia ompelija,lähihoitaja (lapse/nuoret), Koulunkäyntiavustaja, koulunkäyntiavustajan erikoisammattitutkinto (jossa myös ap+ip osio) ja tällä hetkellä perhepäivähoitajaksi opiskelu.Olen käynyt monenlaisia kouluja ja siksi työsarkaa on vähemmän,mutta vielä ehtii.Vapaa-ajalla toimin mukana mm.ik:n tyttöjen pallokoulussa apuvetäjänä ja ahonkylässä yhtenä pyhäkoulun pitäjänä.Jos tulen valituksi, niin haluan yrittää ajaa läpi lapsiperheiden asioita.

Anne Mäenpää

Kotiäiti

numerolla 117


Olen 49v maanviljelijä Koskenkorvalta. Tilan päätuotantosuunta maidontuotanto. Perheeseen kuuluu puoliso Irma ja kolme aikuistuvaa lasta, Juhani19v varusmies tällä hetkellä, ja Sedun oppilaitoksia käyvät Jouni 17v ja Johanna 16v. Harrastuksena Lions toiminta ja järjestötyö.  

Ilmajoen kaikki alueet tasa-arvoiseen kohteluun,oli sitten pienempikin kylä. Peruspalvelujen turvaaminen hyvin tärkeää. Etenkin ikääntyvä väestö että voivat mahdollisimman pitkään asua kodeissaan,unohtamatta tietenkään tulevaisuutta eli lapsiperheitä. Maataloudelle ja kotieläintaloudelle turvattava riittävän tasoiset eläinlääkäripalvelut. Vahvassa maatalouspitäjässä täytyy säilyttää myös maaseututoimiston asiointipalvelut.

Itsenäinen Ilmajoki?   Itsenäinen kunta minusta tärkeä,mutta ei itseisarvo. Kannatan vapaaehtoista kuntaliitosta jos asiat niin vaativat. Pakkoliitostilanteessa kunta takuuvarmasti häviäjä.

Pekka Mäki

maanviljelijä

numerolla 118

Nimeni on Pirjo Mäki-Jouppila, olen neljän lapsen äiti Luomankylästä. Toimin kyläyhdistyksessä, ja sitä kautta kylät ja niiden säilyttäminen elinkelpoisina on tullut minulle tärkeäksi asiaksi.

Pienet kyläkoulut tulee säilyttää mahdollisuuksien mukaan ja siihen meidän täytyy löytää keinot. Kyläkoulu on kylän sydän, se kokoaa kyläläiset ympärilleen erilaisilla toiminnoillaan, joihin osallistuvat kyläläiset ikään katsomatta. Lapset oppivat yhteisöllisyyttä, samalla kun koko kylä ottaa vastuuta lastensa kasvatuksesta. Kodin ja koulun yhteistyö on tiivistä ja ongelmiin pystytään tarttumaan nopeasti.

Työssäni tapaan päivittäin eri-ikäisiä ihmisiä ja kuulen heidän ajatuksiaan omasta kunnastamme ja sen toiminnasta. Peruspalvelut täytyy säilyttää omassa kunnassa, että ne ovat helposti saatavilla. Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä kauemmaksi niitä saadakseen.

Meidän on pidettävä huoli lasten oikeudesta turvalliseen lapsuuteen, molempiin vanhempiin ja pystyttävä tukemaan lapsiperheitä sekä arjessa että elämässä eteen tulevissa vaikeissa asioissa lapsen etua ajatellen.

Ikääntyville kunnan asukkaille on turvattava mahdollisuus asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Laadukas, toimiva kodinhoitopalvelu on oltava kaikkien saatavilla.

Nämä ovat asioita, joiden puolesta haluan toimia.

Pirjo Mäki-Jouppila

myyjä

numerolla 119


Olen  56-vuotias kiinteistönhoitaja Rengonkylästä. Työpaikkani on Seinäjoella Rautatieasemalla. Pyrin valtuustoon viidettä kertaa , joten kokemusta tulisin edustamaan tulevassa nuorentuvassa valtuustossa. Olen saanut toimia sivistyslautakunnassa Keskustan edustajana ja yhdessä muiden kanssa päässyt parantamaan ja suuntaamaan Ilmajoen peruskoulutustarjonnan olosuhteita ja sisältöä.

Simo Ojaluoma

Kiinteistönhoitaja

numerolla 120

Olen 63-vuotias eläkkeellä oleva perushoitaja. Luottamustoimet Ilmajoella: Sosiaalilautakunnassa 1985-2000, kunnanvaltuustossa  1997-2000, perusturvalautakunnan varajäsenenä 2001-2004. Minulle tärkeitä asioita ovat koto, kotokylä ja  kotokunta ja niiden turvallinen tulevaisuus!

Leeni Peltonen

Perushoitaja

numerolla 121

Olen  51-vuotias luokanopettaja ja koulunjohtaja Koskenkorvalta, syntynyt Teuvalla. Toimin Ilmajoella Jukon pääluottamusmiehenä. Perheeseeni kuuluu kaksi yläasteikäistä  tytärtä ja reissutyötä tekevä aviomies. Harrastuksiin kuuluvat lukeminen sekä koiran kanssa ulkoileminen.

 Koulutus kunnan peruspalveluista tärkeimpänä on sydäntäni lähellä. Kuntapäättäjät ovat vastuussa siitä, että lapsille ja nuorille tarjotaan hyvät lähtökohdat elämälle laadukkaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kautta. Investoinnit, jotka tehdään koulutukseen, maksavat aina itsensä takaisin.

Laadukas koulutus tarvitsee myös toimivia tukipalveluja, oppilas- ja kouluterveydenhuoltoa sekä hyvää yhteistyötä eri hallintokuntien välillä. Hyvin toimivat kunnan peruspalvelut ovat paras keino ennaltaehkäistä mm. lasten ja nuorten syrjäytymistä. Ammattitaitoinen päivähoito, neuvolatoiminta, lapsiperheiden kotipalvelu, laadukas perusopetus ja nuorisotyö tukevat vanhempien kasvatustyötä. On vain löydettävä tarpeeksi aikaa ja tukea jo ennen kuin ongelmat kasvavat liian suuriksi.

Lasten ja vanhusten hoidon, koulun ja terveydenhoidon tulee olla lähipalvelua jokaiselle suomalaiselle. On kotiin tulon aika!

Irma Petäjävirta

Luokanopettaja, koulunjohtaja

numerolla 122
Hei, olen 18 vuotias keväällä lähihoitajaksi valmistuva opiskelija Koskenkorvalta.Tärkeinä asioina pidän terveydenhuoltopalveluiden turvaamista omassa kunnassa, lähellä jokaista eri palveluiden käyttäjää. Sosiaalinen, äänensä kuuluviin saava ihminen.

Roope Pienimäki

Lähihoitajaopiskelija

numerolla 123

Olen 49-vuotias maanviljelijä Koskenkorvalta. Perheeseemme kuuluu  lab.hoit.vaimo ja abiturientti poika. Olen mukana seurakunnan hallinnossa kirkkovaltuutettuna ja neuvoston varapuheenjohtajana. Tulevan kunnallisvaalikauden tärkeimpänä asiana kuntauudistuksen ohella on kunnan velkaantumisen katkaiseminen. Vain vahva taloudenpito luo edellytyksiä pysyä itsenäisenä.

Ahti Ranto

Maanviljelijä

numerolla 124 SAVEENKYLÄSTÄ
 IKÄ 71 VUOTTA.
 2 AIKUISTA LASTA   8 LASTEN LASTA.

-ELÄKELÄINEN.  YRITTÄJÄNÄ 40 VUOTTA HYÖTY JÄTERAAKA-AINENEITTEN KERÄYSALALLA.

-ILMAJOEN YRITTÄJÄ JÄRJESTÖN JÄSEN.

-ELÄKELIITON ILMAJOEN YHDISTYKSEN JÄSEN.

TEEMAT: VANHUSTYÖN TURVAAMINEN ILMAJOELLA LAITOS JA KOTIHOIDOSSA.

-LAPSI PERHEIDEN PÄRJÄÄMINEN TURVATTAVA.

-NUORISOLLE TYÖMAHDOLLISUUKSIA JA KOKOONTUMIS JA HARRASTUS PAIKKOJA.Rauno Rauhala

eläkeläinen

numerolla 125

Katso nettisivut tästä linkistä.

Olen 21-vuotias lähihoitaja ja tällä hetkellä työskentelen Ahonkylän ala-asteella koulunkäynninohjaajana. Olen ensimmäistä kertaa kunnallisvaaleissa ehdolla, lähden innolla ja mielenkiinnolla mukaan näihin vaaleihin. Oppimaan asioista ja päättämään niistä niin, että kunnassa olisi hyvä elää ja asua.

Asioita johon haluaisin vaikuttaa ja minua kiinnostaa ovat liittyen Ilmajoen kouluihin ja päiväkoteihin.  Ilmajoki laajenee, joka suuntaan ja lapsiperheitä muuttaa joka paikkaan, jotka kaipaavat päivähoidon palveluita. Minun mielestäni siis on hyvä asia jos Ilmajoen keskustaan saataisiin isompi päiväkoti, joka myös toisi työpaikkoja lisää. Myös oppilas määrät lisääntyvät joka kylässä ja sen takia kyläkoulutkin tulisi pitää kasassa.
Saija Rintanen

Lähihoitaja, koulunkäynninohjaaja

numerolla 126Olen 64-vuotias paluumuuttaja, eläkeläinen, kahden pojan paappa ja naimisissa Ritvan kanssa. Etelään lähdin kaksikymppisenä, ensin opiskelemaan, mutta pian työuralle raviurheilun pariin, jossa toimin 40 vuotta Käpylän ja sitten Vermon raviradan kilpailusihteerinä. Viime helmikuussa koitti kotiintulon aika.

Kyösti Saranpää

Kilpailusihteeri, eläkeläinen

numerolla 127

Olen 55-vuotias maatalousyrittäjä ja kirvesmies. Olen naimisissa ja meillä on kaksi lasta. Ehdokkuuteni taustalla on halu vaikuttaa yhteisiin asioihin. Sydäntäni lähellä on lasten ja nuorten hyvinvointi. Haluan kehittää kuntaamme mm. turvaamalla riittävän tonttitarjonnan ja pyrkiä turvaamaan myös kylissä asuminen.

Jouko Siltala

Kirvesmies, maatalousyrittäjä

numerolla 128

 Olen Olli-Pekka Sinkkonen 21-vuotias, Ilmajoen Koskenkorvalta. Ylioppilaslakin sain päähäni kesäkuussa ja heinäkuussa pääsin pois armeijasta ja asevelvollisuuteni suoritin vuoden oppimääreellä Kauhavalla.

Monet varmaan muistaa minut pesäpallokentältä, jossa olen viettänyt pienen ikänä erilaisissa hommissa. Tulevaisuudesta voin kertoa sen verran, että kaikki kyllä tulevat huomaamaan tien päällä, että mitä teen työkseni.

Mielestäni Ilmajoen kunnalla on erityisen tärkeät seuraavat 4-vuotta. Ilmajoelle tarvitaan uusi terveyskeskus ja päiväkoti, suurin ongelma on mistä näihin lyötyvät rahat. Ilmajoella on myös paljon huono kuntoisia sivuteitä ja näitä tuli myös seuraavan 4:n vuoden aikana pystyä kunnostamaan paremmiksi kunnan asukkaille, myös niille on suotava tasapuoliset tiet ja yhteydet, jotka asuvat sivu kylillä ja mielestäni kulkuyhteydet ovat terkeät myös veron maksun kannalta. Työ moraali nousee ja halu lähteä pois kotoa hankkimaan rahaa ja tuhlamaan sitä nuosee. Ilmajoella pitää myös panostaa liikunta paikkoihin, kuntalaisten hyväksi. Koskenkorvalla urheilutaloa pitää, jossain vaiheessa kunnostaa ja uusi liikunta paikkoja luoda kuntalaisten hyvinvoinnin ja mielen virkistykseksi.

Olli-Pekka Sinkkonen

Opiskelija

numerolla 129

Olen 36 vuotias syntyjäni Ilmajokelainen fysioterapiayrittäjä ja ekonomi Röyskölänkylästä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi alakouluikäistä lasta. Vaaliteemoinani on yrittäjyyden edistäminen, lapsiperheiden elinolosuhteiden parantaminen sekä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon kehittäminen.

Timo Tuuri

Fysioterapeuttiyrittäjä, ekonomi

numerolla 130

Olen syntyjään ahonkylästä ja nykyinen tyytyväinen paluumuuttaja Ilmajoen keskustasta. 26-vuotias palomies ja järjestyksenvalvoja, jolla on aktiivisen liikunnan harrastamisen lisäksi palava halu päästä vaikuttamaan oman pitäjän asioihin.

Tuomas Vaismaa

Palomies

numerolla 131

Lasten ja perheiden pahoinvointi on lisääntynyt voimakkaasti. Onko elämä sitten liiaksi suorittamista? On tärkeää, että meillä aikuisilla on aikaa lapsille. Monet perheet tarvitsevat apua ja tukea arjen sujumiseen. Isovanhemmilla on myös oma tärkeä tehtävänsä.  Aikuisiän hyvinvoinnin eväät luodaan lapsena.  Kunnallinen kotipalvelu tulee olla mahdollista myös lapsiperheille, sillä on tärkeää saada ajoissa tukea. Kotihoidontuki ja kuntalisä voivat olla mahdollisuus perheelle hoitaa lapsia kotona pidempään. Ennaltaehkäisevän työn merkitys korostuu kaikissa elämänvaiheissa. Ne tulevat myös edullisemmaksi kuin ongelmien korjaaminen jälkeenpäin. Järjestöt ja seurat tekevät myös osaltaan tärkeää ennaltaehkäisevää työtä kaikkien ikäluokkien parissa.

Meidän tulee pitää huolta kaikista kuntalaisistamme vauvasta vaariin. Ikäihmiset ansaitsevat ihmisarvoisen elämän ja turvallisen arjen. Toimivat ja laadukkaat lähipalvelut tulee olla lähellä ihmistä.  Meidän kunnassa on hyvät ja toimivat palvelut. Ilmajoella on satsattu myös kuntalaisten vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin. Tämä vahvistaa myös osaltaan kuntalaisten hyvinvointia.

Yhteiskunnassa on tällä hetkellä menossa monia suuria muutospaineita, jotka odottavat ratkaisuja. Tulevalla valtuustokaudella tehdään varmasti monia merkittäviä päätöksiä, jotka vaikuttavat kuntalaisten arkeen.

Ilmajoella on hyvä asua, elää ja yrittää. Pidetään siitä huoli jatkossakin. 

Olen käytettävissä, ota rohkeasti yhteyttä.

Kirsti Valli

Koulunkäynninohjaaja

numerolla 132Olen 44-vuotias yrttäjä/puuteknikko. Asun perheeni kanssa Ilmajoen keskustassa. Minulle tärkeitä asioita ovat,Ilmajoen itsenäisyys, hyvät lähipalvelut esim.päivähoito,koulutus,terveydenhoito ja harrastusmahdollisuudet.

Arto Väli-Torala

Yrittäjä, puuseppä

numerolla 133

Olen 36-vuotias perheenäiti. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi
tytärtä, 9- ja 7- vuotiaat. Työskentelen kätilönä Seinäjoen
keskussairaalassa.

Lapsiperheen äitinä koen erityisen tärkeänä, että Ilmajoen kunta on
lapsiperheille viihtyisä ja mukava paikka asua. Lapsiperheiden
hyvinvointiin on panostettava. Kotihoidontuen kuntalisä on yksi keino
lisätä lapsiperheiden hyvinvointia. Perheillä on oltava mahdollisuus
valita kunnallisen päivähoidon ja kotihoidon välillä. Myös mahdollisen
kunnallisen kotiavun järjestämistä tarvittaessa lapsiperheiden avuksi
olisi mietittävä. Päivähoidon saralla olisi ensiarvoisen tärkeää
panostaa kunnallisten päivähoitopaikkojen riittävään määrään.
Tulevaisuudessa olisi hyvä tehdä mahdollisimman pitkäkestoisia ja
kauaskantoisia suunnitelmia päivähoidon osalta.

Terveydenhuollon ammattilaisena pidän tärkeänä myös toimivia sairaan-
ja terveydenhoidollisia palveluita. Nämä palvelut on tulevaisuudessakin
järjestettävä siten, että ne ovat tasavertaisesti kaikkien kuntalaisten
saavutettavissa ja käytettävissä.

Olen ensimmäistä kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa, ja haluni
osallistua kunnan kehittämiseen on suuri. Koen, että tämä on minulle
loistava tilaisuus olla mukana vaikuttamassa kotikuntani tulevaisuuteen
ja hyvinvointiin.

Hanna-Liisa Yli-Rasku

Kätilö, sairaanhoitaja AMK

numerolla 134Olen 32-vuotias ympäristöasiantuntija Ahonkylästä, jossa asumme vaimon ja kahden lapsen kanssa. Itselleni tärkeitä teemoja oman ja läheisten elämäntilanteen vuoksi ovat erityisesti lapsiperheet ja nuoret sekä omaishoitajat ja vanhuspalvelut. Kannatan tulevaisuudessa itsenäistä, päätöksissä avointa ja keskustelevaa Ilmajokea.

Antti Ålander

Diplomi-insinööri

numerolla 135